Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
Suljettu
Aloita
Tämä kurssi on tällä hetkellä suljettu  3 h

Villivihannesharrastuksen eli hortoilun myötä saa, kuin huomaamattaan, reppu- ja kahmalokaupalla kaikenlaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia kun rientää kyykkimässä ympäri kyliä kasvien perässä. Lisäksi oma luontosuhde vahvistuu, kun seuraa vaikkapa kevään etenemistä ja kasvien lyhyitä sesonkeja päivä päivältä. Tämä auttaa liittämään itsensä osaksi suurempaa kokonaisuutta ja tuo elämään paljon hyvää.

Lyhyen oppimäärän kurssi sisältää kolme yleistä ja laajalle levinnyttä villivihannesta sekä viisitoista reseptiä, jotka on helppo ottaa käyttöön omassa keittiössään. Näitä kasveja voi löytää koko Suomesta aivan pohjoisinta Lappia myöten. Lyhyt oppimäärä sopii kaikille niille, jotka eivät vielä tiedä, vievätkö villit kasvit varmasti mennessään ja jotka haluavat tutustua aiheeseen matalalla kynnyksellä. Saatat tunnistaa kaikki kurssin kasvit jo entuudestaan ainakin nimeltä, mutta kerromme lisäksi miten ja mihin aikaan kesästä mitäkin kasvinosia poimitaan ja miten loihdit niistä herkkuja keittiössä. Näiden kasvien kohdalla voit olla turvallisin mielin, sillä niillä ei ole myrkyllisiä näköislajeja.

Tällä kurssilla saat lisäksi kattavan paketin tietoa villien kasvien vastuullisesta ja turvallisesta keruusta sekä käytöstä. Kerromme myös, millaisia varusteita on hyvä ottaa mukaan keruuretkelle. Keskitymme tällä kurssilla ensisijaisesti kasvien ravintokäyttöön, mutta kerromme myös niiden ominaisuuksista niin rohtona kansanperinteessä kuin raaka-aineina luonnonkosmetiikassakin. Saat kurssin käytyäsi hyvän kuvan villien kasvien monista mahdollisuuksista niin keittiössä kuin kotiapteekissakin tukemassa terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Alta voit tutustua kurssin sisältöön. Tervetuloa kurssille -osio on vapaasti katsottavissa, joten pääset näkemään vilauksen materiaalista veloituksetta. Hyppää rohkeasti mukaan, niin mennään yhdessä metsään!

Kurssin sisältö

JOHDANTO
VOIKUKKA
NOKKONEN
MAITOHORSMA
LOPUKSI
Vieritä ylös