meistä

Me Ripauksen perustajat, Annika Hotti ja Eetu Korhonen, olemme turkulaistuneita elämäntapayrittäjiä. Muun muassa Barcelonassa ja Reykjavikissa viettämämme vuodet inspiroivat omannäköisen kahvilan toteuttamiseen. Haaveilimme pitkään pienestä kivijalkakahvilasta, kunnes onnellisten sattumusten kautta päädyimme Turun Taidemuseon juhlavaan miljööseen ja pidimme siellä kahvilaa lähes viiden vuoden ajan, jonka jälkeen myimme Café Victorin liiketoiminnan Helmikalliolle.

Yhdessä upeiden työntekijöidemme kanssa tarjosimme ainutlaatuisia kokemuksia kahvilakulttuurin, ruokaelämysten ja villivihannesten maailmassa. Tavoitteenamme oli tehdä päivästäsi ripauksen parempi – oli kyse sitten pöytiin tarjoillusta santsikupista, juureen leivotusta kanelipullasta, villiyrttiretkestä tai ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta. Maailma kaipaa mielestämme lisää aitoa ystävällisyyttä ja empatiaa.

Elämme ja kehitimme kahvilakulttuuria ympäristöä kunnioittaen. Ulkomailla asuessamme havahduimme arvostamaan puhdasta luontoamme ja vuodenaikojen vaihtelua entistäkin enemmän. Olemme pitkään olleet innoissamme villiyrteistä, ja Café Victorin asiakkaat pääsivätkin maistelemaan erilaisia villejä herkkuja jo avaamisesta saakka. Kurssit & retket -osiossa pääset tutustumaan kattavaan valikoimaan villivihanneskurssejamme.

Käsin tekeminen on meille elämäntapa – mehustamme, uutamme, hilloamme ja säilömme ahkerasti. Kesäkaudella hortoilemme villivihannesten perässä ja syksyllä samoilemme metsissä sienten ja marjojen perässä. Itse poimituista luonnon antimista syntyi annoksia, jotka päätyivät sinunkin lautasellesi. Raaka-aineet ovat luonnon mestariteoksia, ja ne maistuivat ja näkyivät ruoassamme. Arvostamme pienyrittäjyyttä ja ekologisen sekä sosiaalisen vastuunsa kantavia tuottajia ja hankimmekin kahvin, teen sekä muut juomat ja virvokkeet paikallisilta pienpanimoilta, -paahtimoilta ja -mehustamoilta.

Vieritä ylös