Kevät saapuu kohisten

Tervetuloa ripauksen paremman blogin pariin!

Me, yrittäjät Ripauksen ja tämän blogin takana, olemme Annika Hotti ja Eetu Korhonen. Tässä kirjoituksessa esittelemme lyhyesti yrityksemme Ripauksen ja itsemme. Kerromme hiukan siitä mitä teemme ja mitä meille kuuluu. Päivitämme tätä blogia aina silloin tällöin ja kerromme kahvilan kuulumisia sekä ajankohtaisia asioita villivihanneksiin liittyen. Meidän kanssamme saattaakin välillä joutua hiukan metsään, mutta sehän on vain hauskaa. Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan!

Perustimme toisen yrityksemme, Ripauksen vuonna 2017. Ensimmäinen yrityksemme on monille turkulaisille aikoinaan tutuksi tullut kahvipyörä Kaffillari. Vanhat tutut varmaan tietävätkin, että jo ulkomailla asuessamme haaveilimme omasta pienestä ja sympaattisesta kivijalkakahvilasta, mutta emme itsekään osanneet odottaa, että aloittaisimme kahvilatoiminnan Turun taidemuseossa ja sen lisäksi järjestäisimme hääcateringeja ympäri Varsinais-Suomea. Kahvilaamme, Café Victoria, pidämme nyt neljättä vuotta, mutta catering on taakse jäänyttä elämää. Halusimme enemmän aikaa asioille, joista todella pidämme.

Kahvilatoiminnan rinnalle olemme nyt poikkeuksellisen vuoden aikana kehittäneet villiruokaliiketoimintaa ja lanseerasimme kattavan valikoiman erilaisia villivihannes- ja villiyrttikursseja verkkosivuillemme. Niihin voit tutustua tarkemmin kurssit & retket -osiosta. Luonnon antimet ovat olleet lähellä sydäntämme jo pitkään, ja kahvila-asiakkaamme ovat päässeet maistelemaan erilaisia villejä herkkuja jo kahvilan avaamisesta saakka. Museoita koskevat tiukat koronarajoitustoimenpiteet pitävät kahvilamme vielä toistaiseksi suljettuna, mutta toivomme pääsevämme piakkoin tarjoamaan näitä herkkuja – ja hyvää kahvia teillekin!

Perustimme Ripauksen vuonna 2017.

Olen Annika Hotti, koulutukseltani muotoilija ja luonnonvaratuottaja. Olen ollut lapsesta saakka kiinnostunut kasveista, ja ensimmäinen sananikin oli puu. Vaikka ensimmäinen haaveammattini olikin metsuri, on minusta kasvanut ennemminkin puunhalaaja. Erityisesti villit syötävät kasvit ja sienet ovat suuria intohimon kohteitani. On todella hienoa päästä jakamaan näitä asioita yhdessä teidän kanssanne.

Villivihannekset ovat Annikan heiniä.

Olen Eetu Korhonen, koulutukseltani ympäristöpolitiikan kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri. Varsinkin kauppiksessa saatoin erottua joukosta vähän keskimääräistä boheemimpana tyyppinä. Suhtaudun intohimoisesti muun muassa ilmastonmuutoksen huomioon ottamiseen elämän eri osa-alueilla ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen.

On mahtavaa voida tehdä työkseen asioita, jotka ovat linjassa oman arvomaailman kanssa.

Meidän mukana Barcelonasta Suomeen muuttanut rescue-koira El Perro seikkailee mukana villiyrttikursseillamme ja vierailee usein kahvilassakin. Oikeastaan Perrolla onkin ollut tassunsa pelissä siinä, että mekin olemme alkaneet nuuskia pusikoita aiempaa tarkemmin. Tosin täytyy myöntää, että villivihanneksia enemmän Perroa kiinnostavat kaikki liikkuvat metsästettävät.

Perro on perheemme ainut vannoutunut lihansyöjä.

Tällaisilla elämäntapayrittäjillä vapaa-aika ja työ sekoittuvat helposti keskenään, mutta luonnossa liikkuminen ja oleilu tekevät aina hyvää, ja me teemmekin usein pieniä retkiä lähiseudulle. Koiralenkistäkin tulee helposti retki, kun ottaa kahvit ja hyvät eväät mukaan ja suuntaa johonkin mukavaan paikkaan lähistölle. Tunnetusti kaikkein parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia. Olet oikein tervetullut retkeilemään kanssamme villivihannesten ja -yrttien parissa. Kurkkaa kurssivaihtoehtomme kurssit & retket -linkin takaa!

Vastaa

Vieritä ylös