ripauksen parempi Blogi

 • Viikon villiyrtti: Pihasyreeni
  Pihasyreeni on niin yleinen kasvi Etelä-Suomen puutarhoissa, ettei sen huumaavalta tuoksulta ja näyttävältä kukkimiselta voi oikein välttyä mikäli silloin tällöin vilkaisee muutakin kuin puhelimensa ruutua. Oikeastaan myös sosiaalinen media täyttyy syreeninkukista tähän aikaan vuodesta – ainakin tietyissä piireissä.
 • Viikon villiyrtti: Maitohorsma
  Tämä aliarvostettu, rentun ruusunakin tunnettu, varsin ravinteikas kasvi on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla ja sitä voi hyödyntää keittiössä aina juuresta latvaan saakka.
 • Viikon villiyrtti: Vuohenputki
  Vuohenputki on yksi niistä villivihanneksista, jotka herättävät suuria tunteita. Jotkut pitävät sitä pahana rikkaruohona ja miltei vihaavat sitä. Vuohenputkesta myös pidetään paljon, koska kasvi on niin monikäyttöinen ja sitä kasvaa samalla paikalla runsaasti.
 • Viikon villiyrtti: Litulaukka
  Maailman vanhin mauste, maultaan voimakkaan pirteä litulaukka kuuluu kestosuosikkeihimme. Kasvi on kevään ensimmäisiä villejä herkkuja ja voi lämpimillä paikoilla pilkistää maasta säistä riippuen jo huhtikuun alkupuoliskolla. Tänä vuonna litulaukan ensimmäiset versot alkavatkin olla poimittavassa koossa juuri nyt.
 • Kevät saapuu kohisten
  Tervetuloa ripauksen paremman blogin pariin! Me, yrittäjät Ripauksen ja tämän blogin takana, olemme Annika Hotti ja Eetu Korhonen. Tässä kirjoituksessa esittelemme lyhyesti yrityksemme Ripauksen ja itsemme. Kerromme hiukan siitä mitä teemme ja mitä meille kuuluu. […]
Vieritä ylös