ripauksen parempi Blogi

 • Viikon villiyrtti: Kurtturuusu
  Ruusun tunnistavat nähdessään kaikki, mutta kuinka moni käyttää tätä upeaa ja uskomattoman monipuolista kasvia keittiössään? Ruusun terälehdistä on vaikka mihin ja niiden satokausi on varsinkin kurtturuusun kohdalla pitkä. Lisäksi suosittelemme urbaania marjastamista kaikille luonnosta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Kurtturuusun marjat eli kiulukat ovat juuri alkaneet kypsyä poimittavaksi.
 • Viikon villiyrtti: Nokkonen
  Tuttu nokkonen on varmasti polttanut meitä kaikkia jo lapsena ja saanut suhtautumaan itseensä – jos ei nyt kunnioituksella, niin ainakin kiertämään kaukaa. Totuus on, että kasvi on niin ravinteikas, että sen sietääkin suojella itseään syödyksi tulemiselta. Meillä ihmisillä on onneksi muita eläimiä enemmän keinoja nokkosen ärsyttävää happoa sisältäviä poltinkarvoja vastaan.
 • Maitohorsmankukkalimonadi
  Tästä kuumasta ja kuivasta kesästä huolimatta jotkut sinnikkäät kasvit jaksavat kukoistaa. Yksi tällainen kasvi on upean fuksianpunaisena kukkiva maitohorsma, josta kirjoitimmekin blogissa aiemmin keväällä. Maitohorsma on uskomattoman monipuolinen kasvi ja siitä voidaan käyttää ravinnoksi kaikki kasvinosat. Haluammekin nyt jakaa kanssanne virkistävän maitohorsmankukkalimonadin ohjeen.
 • Viikon villiyrtti: Mesiangervo
  Mesiangervon näyttävä ja tuoksuva, kermanvalkeana loistava kukinta on varmasti tuttu näky kesämaisemassa, vaikka kasvia ei nimeltä tuntisikaan. Erityisesti kasvin lehtien voimakas maku jakaa mielipiteitä ja yrttipiireissä mesiangervo tunnetaankin ensisijaisesti rohdoskasvina, vaikka sitä voidaankin käyttää myös ravintona. Nappaa talteen rentouttava mesiangervo-jalkakylvyn ohje.
 • Viikon villiyrtti: Koivut
  Keskikesän juhlaan vahvimmin liitetty kasvi on tietenkin koivu. Juhannuksena koivuja asetellaan koristamaan pihoja ja ovenpieliä. Niistä valmistetaan vihtoja sekä juhannuksen puhdistautumisrituaaleihin, että talven varalle. Oletko kuitenkaan nauttinut koivunlehtiä myös sisäisesti?
 • Viikon villiyrtti: Pihasyreeni
  Pihasyreeni on niin yleinen kasvi Etelä-Suomen puutarhoissa, ettei sen huumaavalta tuoksulta ja näyttävältä kukkimiselta voi oikein välttyä mikäli silloin tällöin vilkaisee muutakin kuin puhelimensa ruutua. Oikeastaan myös sosiaalinen media täyttyy syreeninkukista tähän aikaan vuodesta – ainakin tietyissä piireissä.
 • Viikon villiyrtti: Maitohorsma
  Tämä aliarvostettu, rentun ruusunakin tunnettu, varsin ravinteikas kasvi on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla ja sitä voi hyödyntää keittiössä aina juuresta latvaan saakka.
 • Viikon villiyrtti: Vuohenputki
  Vuohenputki on yksi niistä villivihanneksista, jotka herättävät suuria tunteita. Jotkut pitävät sitä pahana rikkaruohona ja miltei vihaavat sitä. Vuohenputkesta myös pidetään paljon, koska kasvi on niin monikäyttöinen ja sitä kasvaa samalla paikalla runsaasti.
 • Viikon villiyrtti: Litulaukka
  Maailman vanhin mauste, maultaan voimakkaan pirteä litulaukka kuuluu kestosuosikkeihimme. Kasvi on kevään ensimmäisiä villejä herkkuja ja voi lämpimillä paikoilla pilkistää maasta säistä riippuen jo huhtikuun alkupuoliskolla. Tänä vuonna litulaukan ensimmäiset versot alkavatkin olla poimittavassa koossa juuri nyt.
 • Kevät saapuu kohisten
  Tervetuloa ripauksen paremman blogin pariin! Me, yrittäjät Ripauksen ja tämän blogin takana, olemme Annika Hotti ja Eetu Korhonen. Tässä kirjoituksessa esittelemme lyhyesti yrityksemme Ripauksen ja itsemme. Kerromme hiukan siitä mitä teemme ja mitä meille kuuluu.… Lue lisää: Kevät saapuu kohisten
Vieritä ylös