5 min

RESEPTIT

Voikukkien kaikkia osia voidaan käyttää hyödyksi ruoanlaitossa. Tuoreita lehtiä voi käyttää täydentämään salaattia tai heittää ne smoothien joukkoon. Napakoita nuppuja tai lehtiä voi myös paistaa pannulla ja tarjota lämpimän ruoan lisukkeena. Paistetut lehdet ja nuput ovat myös oiva lisä munakkaaseen tai tofukokkeliin! Juurten kaivaminen vaatii hiukan vaivannäköä, mutta putsattuina niitä voi käyttää mainiosti muiden juuresten tapaan. Säilömisestä saat lisätietoa jatkokurssillamme!

Voikukka-appelsiinimarmeladi

  • 1 l nypittyjä voikukan terälehtiä
  • 2 kg luomuappelsiineja
  • 2 kg luomuruokosokeria

Kuori ja paloittele appelsiinit. Poista myös valkoiset osat. Keitä hilloksi ja sekoita lopuksi joukkoon voikukan terälehdet. Voit myös halutessasi lorauttaa joukkoon hiukan viskiä. Nauti marraskuisena aamupäivänä esimerkiksi vohveleiden tai jogurtin kera ja haaveile kesästä!


VILLI VIHERSMOOTHIE KAHDELLE

  • kourallinen voikukanlehtia (tuoreita tai pakastettuja)
  • kourallinen vuohenputken lehtiä (tuoreita tai pakastettuja)
  • kaksi pakastettua luomubanaania
  • yksi luomuomena
  • puolikkaan limen mehu
  • loraus valitsemaasi kasvimaitoa

Sekoita ainekset blenderissä keskenään ja nauti kylmänä. Voit myös lisätä joukkoon hiukan granolaa.

Vieritä ylös